İlçenin dört bir yanında güvenli konutlar inşa etmeye devam eden Başakşehir Belediyesi, konut projelerine bir yenisini daha ekledi. Şahintepe Mahallesi’nde Başakkent İnşaat ile yürütülen kentsel yenileme kapsamında hayata geçirdiğimiz Burgaz Çarşı Evleri’nin 1. etabı hızla yükselirken, bir üst adası olan 1542 ada da projemizin 2. etabın temeli Belediye Başkanı Yasin KARTOĞLU'nun katılımıyla atıldı.

Başakşehir’in birçok noktasında kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiğini ve Şahintepe’de de süreci titizlikle yürüttüklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin KARTOĞLU, "Geçen temmuz ayında Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri projemizde ilk etabın temelini attık. İkinci etabın temelini bugün atıyoruz. Hedefimiz Başakşehir'imizin için de riskli binalarımızı yenilemek, deprem riskini ortadan kaldırmak için sağlam ve yeni yapılmış binalarda vatandaşımızın oturmasını sağlamak. Şahintepe Mahalle’mizin çehresi değişmeye devam ediyor. Proje tamamlandığında komşularımız nitelikli ve depreme dayanıklı konutlara kavuşmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Yatay mimari anlayışıyla inşa edeceğimiz Burgaz Çarşı Evleri - 2, deprem yönetmeliği ve zemin analizine uygun, radye temel üzerine 59 araç kapasitelik 2 katlı kapalı otoparkı, 6 katlı 2 blokta 106 adet daire ve 2 adet ticari alanı olacak şekilde 18 ay içerisinde teslim etmeyi planlamaktayız.