Burgaz Çarşı Evleri - 1

Modern şehirciliğin model ilçesi haline getirdiğimiz Başakşehir’imizde kentsel yenileme çalışmalarımıza dur durak bilmeden devam ediyoruz. Şahintepe Mahallemizde hayata geçirdiğimiz yerinde dönüşüm projemiz Burgaz Çarşı Evleri de bu alanda attığımız önemli bir adım oldu.

Yatay mimari anlayışla inşa ettiğimiz projemiz ile Şahintepe’de yeni bir dönemin kapılarını açtık. Bu projemiz, aynı zamanda ilçemizdeki riskli bina stoku oranının daha da düşmesini sağlayacak çalışmalarımız arasında yer alıyor. Zira ilçe olduğumuz 2009 yılında bina stokumuzun yarısı mühendislik hizmeti almış ve depreme dayanıklı yapılardı. Bir başka ifade ile Başakşehir’imizde riskli bina stoku oranımız yüzde 50’ydi. Aradan geçen 13 yılda ilçemizde büyük bir dönüşüme imza attık.

Her mahallemizde kentsel yenilemeye büyük önem verdik. Bugün geldiğimiz noktada riskli bina stoku oranını yüzde 15’e düşürdük. Başakşehir hep birlikte başardı. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz ve hayata geçireceğimiz yeni konut projeleriyle bu oranı 5 yıl içinde yüzde 8’e indirmeyi hedefliyoruz. Şahintepe Burgaz Çarşı Evlerimizin yanı sıra Güvercintepe ve Ziya Gökalp mahallelerimiz başta olmak üzere ilçe genelindeki kentsel yenileme çalışmalarımız ve yeni konut projeleri ile bu hedefimize daha kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum.

6 katlı 2 bloktan oluşan projemizin Şahintepe’yi çok daha farklı bir konuma taşıyacağına yürekten inanıyorum. Yeşil alanlardan çocuk oyun alanları ve kapalı otoparklarına kadar komşularımızın her türlü ihtiyaç ve konforunu düşünerek tasarladığımız modern konutlarımızı 18 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Şahintepe Burgaz Çarşı Evlerimiz hem yeni sakinlerine hem de Başakşehir’imize hayırlı olsun.


Proje Detayları